Son dönemlerde özellikle mobil uygulamalara olan yoğun rağbet nedeniyle web sitenizin ziyaretçilerinde cep telefonu ve tabletlerden giren kullanıcıların daha da yoğunlaştığını farketmeniz olası. Yahut sahip olduğunuz bir YouTube kanalı var ve bunu Android cihaz sahiplerine en kolay yoldan sunmak istiyorsunuz. Her ne olursa olsun artık Android uygulaması yapmak eskisi gibi zor değil ve hiç bir programlama bilgisine sahip olmadan kendi Android uygulamanızı hazırlayabilirsiniz.
Bu iş için kullanacağımız servisin adı AppsGeyser ve hiç bir ücret almadan uygulamanızı hazırlamanızı,Google Play'de yayınlamanızı ve uygulamadan gelir elde etmenize yardımcı oluyor. Sizlerle Android uygulama yapma aşamalarını birlikte inceleyeceğiz ve böylece kolayca kendi blogunuz veya diğer istekleriniz için Android uygulamanıza sahip olabileceksiniz.
Ana sayfaya giriş yaptığınızda karşınıza çıkacak butonlardan "Create Now" olana tıklamalısınız. Bu buton sizi direkt olarak kendi uygulamamızı hazırlayacağımız ve detayları belirleyeceğiniz sayfaya götürecek.
Her ne kadar bu bölümde aşağıda görebileceğiniz gibi onlarca seçenek yer alsa da "Website" linkiyle devam edin. Daha sonra website kısmı ihtiyaçlarınızı karşılamazsa diğer seçenekleri deneyebilir ve size en uygun uygulamayı yaratabilirsiniz.
Sıradaki sayfamızda doldurmamız gereken bilgiler sırasıyla web sitemizin adresi, Android uygulamamızın adı, uygulamanın açıklaması, ikon seçimi, ekran düzenlemesi seçimi ve uygulama kategorisinin belirlenmesi.
Özellikle uygulaması için özel bir ikon sahibi olmak isteyenlerin kendi ikonlarını seçebilmesi ve "Vertical" yani dikey yahut "Horizontal" yani yatay bir uygulama yapabilmesi işe yarar ve dikkat edilmesi gerekenler arasında. Eğer seçim yapmak istemiyorsanız elbette "Auto" seçeneği ile varsayılanda bırakabilirsiniz.
Doldurduğunuz tüm bilgilerin doğru ve eksiksiz olduğuna inanıyorsanız "Create App" butonu ile yine devam edin.
Artık sıra iletişim ve ad soyad bilgilerimizi doldurmaya geldi. Bu sayfada yer alan formu doldurduktan sonra e-posta bültenleri almak istemiyorsanız "Subscribe me to Newsletter" kutucuğundaki tıkı kaldırın ve "I agree with the Terms of Service" kutucuğunu işaretledikten sonra "Sign up" butonuna basarak devam edin.
Eğer Facebook hesabınızla bağlanmak isterseniz formu doldurmadan direkt olarak "Connect" butonuna tıklayabilir ve Facebook hesabınızdan istenen izinleri verebilirsiniz.
Kayıt işlemini de tamamladığımıza göre artık uygulamamız hazır demektir. Aşağıda göreceğiniz ekran görüntüsünde olduğu gibi direkt olarak uygulamanızın .apk formatındaki dosyasını bilgisayarınıza indirebilir, QR kod ile telefonunuza indirebilir ve kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.
Bu adımda "Publish" seçeneğini kullanarak uygulamanızı Google Play'e nasıl ekleyebileceğinize dair adımlar yer alıyor ancak bu başka bir yazımızın konusu. Zira AppsGeyser'in sunduğu destek bu noktaya kadar.
Ekranda yer alan "Monetize" butonu ise uygulamanızın içerisine reklamlar ekleyerek gelir elde etmenizi sağlıyor ancak yüksek bir kullanıcı kitlesine sahip olmadan bunu yapmanızı pek önermiyorum.
Android uygulaması yapma adımlarının sonuna geldik. Eğer hazırlanan uygulamadan memnun değilseniz başa dönerek "website" dışındaki seçenekleri deneyebilir ve size en uygununu bulabilirsiniz.
Yorum Gönder