2014 2015 2023 2024 35yöntem 50 8.1 adsense alanı aldım Alışverişlerim altüst android anlatım bahis bana barışözcan başarılı başlangıc bayram biçimlendirmeniz bilgiler bilimkurgu bir film blog blogapps blogaps blogapsandroid blogbananekazandırdı blogger Blogger Eklentileri blogger müzik çalar bloggerdersleri Bloggermenu BloggerYanMenu blogging bloguygulaması Blogyazarlıgı blogyazısı bollywood boşluk bugune canlıyayın chip chiponline cocuklugumuzun cpu çözümü detaylı devamınıoku dikkat dilleri diski disqus dizi doğrulamak dolandırıcıların domain download drive dropshipping E-Ticaret Genel edge eklentisi ekleyin eniyi etiketleri exmachina facebook film finaller footer full futbol games geçemedigim geçtim GenelKültür Geneltaktikler gercekyöntem gereken gerekli gol gold goltaktikler google googlechrome güncellemelerine Haber hatası hepkazan hindistan host hoşgeldin için iddaa İddaa iddaaorantahmin iframe ilk ilkdeneyim illegal inceleme india indir internet internetsitesi internettenparakazan iot iskmyo istanbul izle izledim izlemeniz izliyorum java kadar kanal karşılıklıgolvar kasa kazan kazandırdı kazanma kazanmayöntemleri kgvar kgyok kisisel kişisel kodu kolaykazan kolaykazanç kullanabilmek kullandıgım kullanın kurulumu lg lgg3 lucy maçizle markabağımlılıklarım merhaba mi mi11 mi11ultra mim misli mislikasa mrrobot mrrobot2015 mutlaka müzik çalar ekle müzik çalar kodları müzik player nasıl ne nokia notion olarak olmak olusturma opera otomatik oynama oyun oyunları önerileri özellikler para Pes php pin planlıyaşam program programlama Promosyonlar python redscores reklam reklamalanıolusturma reklamaşma reklamengelleme reytingi robot2015 Roboto RRR ruby sandbox serkan serkanturkel sınavlar sınavlarveben sıralamak silme sitenize sitesi sonyericsson sonyorumlar sorgulama sponsor sportzone spyhunter stblog süreklikazanç sürücüsündeki şekeri taktiği tanıtımyazısı tasarım tavsiye tavsiyedizi tavsiyelistem1 tavsiyesi teknoloji telefonlar tema temel tumblr müzik çalar türkblogları Türkiyede typescript ultra upgrade uygulama uygulaması üstünlüğü vakitbulamama ve virüsü w10 watch web Web Tasarım windows windows10 wwwserkanturkelnet.serkanturkel.newdomain xiaomi yan yana yandex yapılır yeni yenibir yenitema yeniyayınhayatı yorumlar youtube yöntemi yöntemleri yüksekram


Notion Nedir?

Notion sağladığı zengin bileşenler ve hayli özelleştirilebilir yapısı ile çok fazla amaç için kullanılabilen bir platform. Notion en genel hatlarıyla şu amaçlar için kullanılabiliyor:

Not Alma Uygulaması

Blog sitesi

Bilgi Platformu (Wiki)

Proje Yönetim Aracı (Kanban, Checkbox, To-Do List vs.)

Database oluşturma

Ortak Çalışma Alanı

Markdown Editör

HTML ve PDF dışa çıkartıcı

Notion hem bilgi depolama hem de blog yazılarınızı yazarken kullanabileceğiniz işlevsel bir araç. Ayrıca içerik üreticisiyseniz de içeriklerinizin yedeğini barındırmanız için de işinize yarayabilir.

2016’da San Fransisco merkezli kurulan ve 2020 yılında 2 milyar dolar değerleme alan bir şirket aynı zamanda. Yanlış hatırlamıyorsam bir Evernote alternatifi olarak beta sürümünü görmüştüm ilk defa. Hiç bir zaman Evernote’a ısınamamış biri olarak ilgimi çekmişti ancak resmi bir Linux versiyonunun olmayışı biraz uzak kalmama sebep olmuştu.

(Edit: Aralık 2020 itibariyle kapalı beta API hizmetine başlandı.)
(Edit: Mayıs 2021 itibariyle resmi API servisi kullanıma sunuldu)
Çok spesifik ihtiyaçlarınız yoksa kullandığınız uygulamanızı bırakıp Notion’a geçmemeniz için hiç bir sepep yok.

Notioneer nedir?
Genellikle üretkenlik gurularından oluşan, dijital araçlarla arası iyi olan ve Notion uygulamasını üst seviyede kullanabilen Notion taraftarı kişiler.

Notion Ücretli mi ?
Notion kişisel kullanımlar için ücretsizdir. Ancak sadece 5MB’a kadar depolama imkanı sunuyor. Bir süre yazılarınız sorun çıkarmayacak olsa da fotoğraf depolamanız sorun yaratabilir.

Ancak ücretli paketi ile bir çok şey mümkün. $5’lık paketi ile seeçeceğiniz bir alt alan adı ile birlikte bir çalışma ortamınızı internete açmanız pek ala mümkün.

Dolayısıyla, yüksek çözünürlüklü görseller yüklemekten kaçınmanızı tavsiye ederim. kullanırken dikkat etmekte fayda var.


Tarayıcı Eklentileri
Notion Themes: Bir tarayıcı eklentisi olan Notion Themes ile çalışma alanınızı özelleştirin.

Notion Browser Eklentisi

Notion Pro Clipper: Web’de gezinirken tarayıcı ekranınız içerisindeki istenilen bölümü kesip Notion sayfanıza yollamanızı sağlayan bir tarayıcı eklentisi

Trove: İnternette altını çizdiğiniz yazıları otomatik olarak çalışma ortamınıza transfer eden bir tarayıcı eklentisi.

Notion Discord Teması: Discord uygulamasının renklerini seviyorsanız, bu Notion tarayıcı eklentisi ile çalışma alanınızı Discord renklerine çevirebilirsiniz.

Notion Instagram



Notion için Araçlar (Notion Widgets)
Actions: Çalışma ortamınıza hızlı bir şekilde widget eklemenize izin veren bir uygulama.

Courses: Notion ile bir kurs platformu kurabilmenize olanak sağlayan, henüz denemediğim bir platform.

Notion2Charts: Notion2Charts ile Notion veritabanlarınızdaki veriyü kullanarak grafikler oluşturabilirsiniz.

Notion Branding Kit: Bir marka oluşturmak için ihtiyacınız olan bir çok şeyi size sunan bir Notion paketi. Fatih Güner tarafından oluşturulan bu şablona 24.99 USD karşılığında sahip olabilirsiniz.

Embed Notion: Notion çalışma alanınızı web sitenize veya blogunuza gömebilmenizi sağlayan bir uygulama.

Notion Enhancer: Çalışma alanınızı daha da özelleştirebileceğiniz seçeneklere izin veren açık kaynak kodlu bir uygulama. Eğer Notion'ı tarayıcıda kullanıyorsanız eklenti olarak, eğer bilgisayarınızda kullanıyorsanız ayrı bir uygulama olarak kurabilirsiniz.

Cavapi: Notion'ın programlararası arayüzünü (API) karmaşık bulanlar için daha basit hale getiren bir uygulama.

Notion Instagram: Notion hesabınız ile Instagram paylaşımları yapıp, gönderilerinizi zamanlayabileceğiniz ücretsiz bir site.

Notion Tweet Kaydedici: Kaydetmeye değer bulduğunuz tweetleri Notion’ınıza gönderip saklamaya yarayan bir uygulama. Twitter hesabınızla giriş yaptıktan sonra, kaydetmek istediğiniz tweet’in altına cevap olarak @heyslideit notion yazmanız yeterli.

Notion Tablo Oluşturucu: Notion içerisinde özelleştirilmiş tablolar oluşturmanıza izin veren bir web uygulaması. Tablo başlıklarını, yazı tiplerini ve bir kaç özelliği daha özelleştirmenize izin veren bu uygulama size bir kod üretiyor. Bu üretilen kodu Block Equation içerisine yazdığınız takdirde yeni tablonuzu çalışma alanınıza yerleştirebiliyorsunuz.

Notion Joey İnteraktif Bloklar: Joey yeni çıkan ve interaktif bloklar vasıtasıyla Notion sitenizi daha dinamik hale getirip etkileşim oranınızı arttıracak bir site. Oylama yapma, anket oluşturma, yorum ekleme gibi bir çok özelliğe sahip.

Icons8 Simge Paketi: 100% ücretsiz Icons8 ikonları ile Notion’ınızı özelleştirin.

Chart Nerd Notion Çizelgeleri: Notion çalışma veritabanı için çizelge ve grafik tabloları.

Notion Sparkles: Bir takvim eklentisi ve form oluşturucu içeren Notion widgetı.

Notion Widget Box: Takvim, hava durumu, analog ve dijital saat gibi bir çok araçtan oluşan Notion widgetları.

Kairo: İlginç Notion workspace araçları arasında hemen öne çıkan bir site. Alışkanlık ve zaman takibi yapmayı sağlayan, bunları raporlarla destekleyen bir Notion widgetı. Üstelik ayda 3.75 USD gibi makul bir fiyata.

Nocharts: Notion veritabanlarınızı görselleştirmeye yarayan, verileriniz ile özelleştirilebilir ve interaktif grafikler üretmenizi sağlayan bir uygulama.

Notion Ders Çalışma Şablonları
Notion Ders Takibi Şablonu: (School Life Dashboard): Okul yaşamınızı planlayabileceğiniz bir Notion şablonu.

Notion Ders Çalışma Şablonu: Notion Ders çalışma, ödev takibi ve yapılacaklar listesi şablonu.

Pastel Renkli Ders Planlama Şablonu: Pastel renklerinde bir hazır notion template’ı.

Notion Ders Çalışma Şablonu: Öğrenciler için hazırlanmış bu ücretli paketin bir de demo sürümü mevcut. İçerisinde Etkili not alma ve günlük planlama gibi template’lar bulunuyor.

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Tema Değiş
Boxed Full
Boxed Arkaplan
Site Rengi Değiştir
#007ABE
Blogger tarafından desteklenmektedir.